DISTRIBUIȚI
catuse maini

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei de la Postul de Poliţie Rurală Brateiu şi de la Postul de Poliţie Rurală Aţel, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, au depistat un bărbat, de 25 de ani, urmărit internaţional.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, la data de 16 ianuarie a.c., prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracţiunii de furt prin violenţă, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal din Spania.

În fapt, autorităţile spaniole au stabilit faptul că, la data de 5 aprilie 2012, împreună cu alte persoane, cel în cauză a comis un furt prin violenţă asupra a trei femei în vârstă, în locuinţa acestora, provocându-i leziuni grave uneia dintre victime.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior Curţii de Apel Alba, care a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile spaniole.

Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here