DISTRIBUIȚI
isu prahova rudului

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

  • 02.2016, ora 11:46 – incendiu pubele de plastic și vegetație uscată
            În comuna Valea Călugărească, Str. Arva – stația de epurare, nr.101F, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată propagat la un depozit de pubele din material plastic.
            Au ars aprox. 3000 de pubele din plastic și vegetaţia uscată pe o suprafaţă totală de aproximativ 3,5 ha.  S-au deteriorat cca. 600 de pubele precum și instalația electrică din interior a stației de epurare.
            Cauza probabilă: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
  • 02.2016, ora 12:43 – incendiu garaj
            În comuna Vărbilău, satul Vărbilău, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj.
            Au ars acoperișul și pereții garajului pe o suprafață totală de aprox. 23 m.p.
            Cauza probabilă: scântei mecanice produse în urma lucrului cu flexul.
  • 02.2016, ora 16:20 – incendiu clădire dezafectată
            În comuna Târgșoru Vechi, Str. Crângului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil dezafectat..
            Au ars grinzile și astereala de lemn a acoperișului pe o suprafaţă totală de aproximativ 115 ha.      Cauza probabilă: folosirea intenționată a focului pentru a genera incendiul.
  • 02.2016, ora 11:46 – incendiu de vegetație uscată
            În comuna Ceptura, sat Rotari, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.
            A ars vegetație uscată pe o suprafață de aprox. 6 ha.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.
  • 02.2016, ora 18:20 – incendiu de vegetație uscată
            În comuna Jugureni, sat Băile Boboci, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.
            A ars vegetație uscată pe o suprafață de aprox. 500 mp.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.
  • În ziua de 22.02.2016 – 3 misiuni de transport apă potabilă
            În oraşul Breaza, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciale cu posibilitate de transport apă potabilă (autocisterne),  pentru a efectua transportul şi distribuţia apei potabile în localitate.
  • 02.2016, ora 11:37 – asigurare zonă accident rutier
            În comuna Păulești, DN1,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care au fost implicate un microbuz și un autoturism.
            În urma acestuia, autovehiculele au fost avariate. Șoferii și 5 pasageri au primit îngrijiri medicale. O femeie gravidă și o fetiță de 4 ani au fost transportate la spital, ceilalți pasageri refuzând transportul la spital.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii autovehiculelor și asigurarea zonei.
  • 02.2016, ora 11:42 – deblocare ușă apartament
În muncicipiul Ploiești, str. Sabinelor, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială  de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru a debloca ușa unui apartament și a permite echipajelor medicale accesul la un pacient care avea nevoie de îngrijiri medicale.
În locuință a fost găsit un bărbat în vârstă de 86 de ani cu probleme locomotorii. După acordarea primului ajutor medical, bărbatul a fost predat unui echipaj SAJ Prahova.
  • 02.2016, ora 11:37 – asigurare zonă accident rutier
            În comuna Fântânele, DN1,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
            În urma acestuia, autovehiculele au fost avariate. Pasagera unuia dintre autoturisme, o femeie în vârstă de 31 de ani, a fost transportată la spital.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii autovehiculelor și asigurarea zonei.
***
Echipajele SMURD au intervenit în 19 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here