DISTRIBUIȚI
botez adrian

La data de 16 ianuarie, Poliția Română a desfășurat o acțiune, în municipiul Cluj-Napoca, pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 37 de ani.

Cel în cauză, un cunoscut interlop pe nume Marin Adrian Botez zis ”Țâță”  a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru tentativă la omor deosebit de grav, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Față de acesta, instanța de judecată a reținut faptul că, la data de 14.02.2011, împreună cu alte persoane, înarmați cu bâte și răngi, au atacat și lovit două persoane, în municipiul Bacău.

De asemenea, în cadrul acestei operațiuni, polițiștii au depistat 8 persoane, despre care există suspiciunea rezonabilă că i-ar fi acordat sprijin celui în cauză, pentru a se sustrage de la executarea pedepsei, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea infractorului.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit jurnalul.ro, pe 14 Februarie 2011, gruparea coordonată de Marin Botez Adrian, zis Ţâţă, l-a bătut cu bâtele pe Puiu Mironescu, în zona barierei CFR de la Lilieci, Bacău. Conform rechizitoriului, interlopii conduşi de Ţâţă au vrut să-l lichideze pe Mironescu. L-au urmărit pe acesta în timp ce se deplasa cu maşina şi, după ce l-au blocat cu un alt autoturism în zona barierei de cale ferată, l-au atacat cu bâtele de baseball. „Locotenenţii” lui Botez (Păvălucă Claudiu, Constantin Manea, Dorin Păvălucă, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Cătălin Crăciun, Vasile Stoleru, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca) au fost arestaţi. Ţâţă a reuşit să fugă şi a fost dat în urmărire. În septembrie 2011, el a fost trimis în judecată, în lipsă, alături de membrii grupării interlope pe care o conducea, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav şi distrugere.

Abia la 20 mai 2014, el a fost prins într-un bar din Bucureşti, în urma unei acţiuni coordonate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi SIAS.

La 30 iunie 2014, Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei. Deşi instanţa, aşa cum reiese şi de mai sus, menţinuse condamnarea lui la 12 ani de închisoare, decizia fiind definitivă. 

În data de 3 iulie 2014, informaţia eliberării apare în mass-media, cu precizarea că ar fi vorba de o greşeală de interpretare. „O ipoteză este că gafa s-ar fi produs pentru că instanţa a redactat greşit actul pe care l-a trimis la arestul Poliţiei Capitalei. O altă variantă ar putea fi că poliţiştii de la arest au interpretat greşit documentul trimis de instanţă.” 

Conducerea Poliţiei Capitalei a dispus efectuarea de verificări interne, „în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a realizat punerea în libertate a unui bărbat aflat în stare de arest preventiv. Totodată, la data de 1 iulie a.c., Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către 3 poliţişti, pe linie de reţinere şi arestare preventivă”.
Interlopul a fost dat din nou în urmărire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here