DISTRIBUIȚI
max

Max, primul caine de lupta al Armatei Romane, antrenat special pentru misiunile din teatrele de razboi, sufera ingrozitor. El risca sa moara, daca nu primeste un tratament veterinar costisitor.

ciobanesc german, pensionat in grad de cavaler, nu a fost ranit pe campul de lupta, ci a fost diagnosticat cu o boala grava, pentru ca nu a fost imunizat la timp. Cei din armata n-au vrut sa mai stie de el, iar Max a ajuns acum in grija unui iubitor de animale, care s-a oferit sa-l salveze.

Nascut in 2009 intr-un centru de dresaj special, Max a fost antrenat de mic. Alaturi de partenerul sau, plutonierul major Rosioara Valentin, a executat doua misiuni in teatrul de operatii din Afganistan, in cadrul Batalionului 2 Infanterie „Calugareni” si a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”.

„Este un caine pentru detectarea materialelor explozive. Isi sacrifica el viata si salveaza alte vieti”, spunea, in 2012, plutonierul.

Max ar fi continuat si astazi sa salveze vieti, daca nu s-ar fi imbolnavit. La sfarsitul anului 2013, medicii veterinari l-au diagnosticat cu Dirofilaria, forma adulta. Mai exact, Max are un ghem de viermi la inima, dupa ce a fost intepat de un tantar. Asta pentru ca cei din armata pe care a slujit-o nu l-au imunizat din trei in trei luni. O pastila salvatoare costa in jur de 35 de lei.

„Viermii care sunt localizati in inima, pot sa creeze oricand decesul animalului. Daca nu se trateaza, boala poate sa fie letala”, a spus Sorina Henea.

Acum ca boala s-a instalat, tratamentul este mult mai costisitor pentru armata – 600 de lei pe luna, timp de trei ani. Asa ca Max ar fi trebuit sa ajunga, potrivit legii, intr-un adapost.

Impresionata de povestea lui, presedinta unei asociatii pentru protectia animalelor a facut demersuri ca sa-l adopte. A reusit obtina custodia temporara pana martie 2015.

„Este la noi de trei luni, ne impacam foarte bine. El este un caine deosebit, care se impaca foarte bine si cu celelalte animale pe care le avem in casa”, a spus Sorina Henea.

Pana acum Sorina a platit peste 2.500 de lei pentru tratamentul catelului. Insa si ea are nevoie de sprijin: toti cei care doresc il ajute pe Max, pot sa faca donatii intr-un cont afisat pe site-ul Asociatiei „Nu mai esti singur”.

sursa: stirileprotv.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here