DISTRIBUIȚI

Polițiștii de investigații criminale au depistat un bărbat bănuit de implicare în  mai multe furturi de bani din bancomate, în București, Cluj, Iași și Constanța. Prejudiciul cauzat este de circa 100.000 de lei.

La data de 12 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General ala Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Iași, au efectuat o percheziție la locuinţa unui bărbat bănuit de implicare în mai multe fapte de furt de bani din bancomate.

Activitatea s-a realizat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Direcția de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În luna iunie 2015, polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la distrugerea mai multor bancomate și sustragerea de numerar din acestea, fapte petrecute pe raza municipiului București. Ulterior, au preluat și conexat cauzele asemănătoare, petrecute în lunile mai și iunie ale anului trecut, în Cluj, Iași și Constanța.

Din anchetă a rezultat că, în perioda 29 mai – 6 iunie 2015, prin utilizarea unor carduri bancare și a unor dispozitive de fraudare a bancomatelor au fost sustrase sume de bani cuprinse între 2.000 de lei și 6.000 de lei din mai multe ATM-uri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este aproximativ 100.000 de lei.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 13 mai a.c. a fost prezentat instanței de judecată care a hotărât arestarea preventivă a acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, tentativă la furt calificat și distrugere.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului au fost efectuate cu sprijinul serviciilor de insvetigații criminale din cadrul Poliției Capitalei, I.P.J. Iași, I.P.J. Cluj și I.P.J. Bacău.

De asemenea, în cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here