DISTRIBUIȚI
mita profesor

În data de 03 martie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a numitului Fleancu Romeo Ciprian, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, șantaj, înșelăciune și uz de fals, prevăzute de art. 290 al. 1 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., art. 207 al. 2, 3 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., art. 244 al. 2 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p. si art. 323 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.

În fapt, în data de 23.08.2015 inculpatul F.R.C. i-a promis uni ofiţer în cadrul unei unităţi militare din Bucureşti, având funcţia de contabil şef, suma de 15.000 lei in scopul ca, din perspectiva functiei pe care o exercita, sa-i intocmeasca adeverinte de salariat false pe numele unor persoane indicate de el pe care sa le foloseasca la obtinerea in mod fraudulos de credite bancare. Față de refuzul de a da curs solicitarilor sale, în cursul lunii decembrie 2015, inculpatul inceput sa șantajeze ofiţerul în cauză, prin amenințarea cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare în scopul de a-l determina pe acesta să întocmeasca în fals adeverințele de salariu solicitate. Mai mult, la începutul lunii august 2015 inculpatul a solicitat unei bănci comerciale acordarea unui credit de nevoi personale, prezentând ulterior în acest sens o adeverință de salariu care atesta în fals calitatea sa de angajat al unităţii militare în cauză, precum și o factură de utilităţi falsificată, în baza cărora, în cursul lunii august 2015 i s-a acordat acestuia un credit în cuantum de 40.000 lei.

Cercetările au fost efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova.

Fleancu și-a recunoscut faptele, iar dosarul său a fost judecat în procedură simplificată, Tribunalul Prahova urmând să se pronunțe în scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here