DISTRIBUIȚI
Kelemen-Hunor

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunţat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în şedinţa CRU din 13 decembrie.

„Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care va avea loc pe 13 decembrie, este ieşirea din coaliţia de guvernare. Deciziile privind Guvernarea trebuie luate în CRU, conform statutului. Ne întoarcem şi ne vom ocupa de comunitatea noastră şi în parlament vom susţine toate demersurile care înseamnă un pas pozitiv”, a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai arătat că Guvernul Ponta are majoritate şi fără UDMR.

„Am făcut un calcul şi am constatat că şi fără noi, Guvernul Ponta are majoritate. Nu depinde de prezenţa noastră în Guvern. În Parlament, există această majoritate, deci stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Noi nu vrem să creăm instabilitate, nu vrem să dăm jos guverne. Nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului. Considerăm necesar dialogul în continuare cu toate forţele politice, cu cei care guvernează şi cei care au avut votul cetăţenilor în 2012. Eu cred că în continuare vom susţine toate demersurile care pentru fiecare cetîţean, inclusiv maghiarii din România, înseamnă un pas înainte, creşterea nivelului de trai. În acelaşi timp, bineînţeles că vrem să menţinem tot ceea ce am obţinut în 25 de ani în ceea ce priveşte depturile minorităţilor naţionale. Şi acest lucru înseamnă dialog permanent cu forţele politice, cu partidele politice”, a spus Kelemen Hunor.

sursa: realitatea.net
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here