DISTRIBUIȚI

Marți, 31 ianuarie, ședința Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor Prahova (ADI) s-a încheiat cu un scandal uriaș deoarece gunoaiele din municipiu nu mai pot fi ridicate pentru că ROSAL, operatorul de salubritate, nu mai este primit să depoziteze deșeurile la Boldești, în rampa deținută de Vitalia.

Încă de la începutul lunii ianuarie, conducerea Vitalia, firma care deţine rampa de la Boldeşti, a declarat că nu va mai putea permite prea mult timp depozitarea gunoaielor la actualele tarife, în condiţiile în care operatorii de salubritate care vin aici plătesc 59 de lei pe tonă, fără TVA, iar numai noua taxă de mediu se ridică la 80 de lei în acest an, urmând să crească la 120 de lei pe tonă din 2018.

Situația s-a rezolvat parțial miercuri, 1 februarie, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader declarând că deșeurile vor fi duse de ROSAL la rampa de la Văleni.

În replică, ADI a transmis un document (vezi foto jos) semnat de președintele CJ Prahova prin care consideră că situația creată de Vitalia este abuzivă și nelegală prin interzicerea accesului operatorului de salubritate pentru a depozita deșeurile. Asociaţa de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor Prahova își exprimă îngrijorarea de modalitatea de acțiune prin care Vitalia înțelege să-și rezolve problemele legale de aplicare a taxei de depozitare în cuantum de 80 de lei aruncând reponsabilitatea în sarcina partenerilor de afaceri și populației. Prin același document se solicită ridicarea restricțiilor de acces la depunere în rampă pentru ROSAL.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here