DISTRIBUIȚI

Luni, în jurul orei 14.00, Penitenciarul Ploieşti în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiesti „Matei Basarab”– Detașamentul de Intervenție Antiteroristă, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova – Detașamentul Mobil și Detașamentul 2 Pază, Direcția Județeană de Informații Prahova – Structura A.T.O., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Prahova și Serviciul Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au simulat încercarea unei grupări teroriste de a elibera un deținut aflat la Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit scenariului, în primă fază teroriștii au încercat să pătrundă prin intrarea principală, au fost opriți de jandarmii de la poartă și la scurt timp a apărut echipajul de intervenție al jandarmeriei care i-a încătușat.

Un al doilea exercițiu a avut loc în dreptul curții interioare a Curții de Apel unde o altă grupare, înarmată, a deschis focul asupra jandarmilor. În momentul neutralizării teroriștilor, unul dintre ei care avea o vestă cu explozibil a încercat să pătrundă în curte, fiind împușcat de un lunetist. La fața locului a apărut Serviciul Pirotehnic al SRI care a dezamorsat bomba.

Vă prezentăm mai jos imagini foto și video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here