DISTRIBUIȚI
stavri

Petre Daniel, directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Prahova a fost reținut astăzi de DNA Ploiești pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.
Conform comunicatului DNA, ”în perioada aprilie – mai 2012 inculpatul Petre Daniel Cristian a primit în mod repetat în trei rânduri, de la un denunțător, sumele de 20.000 lei, 10.000 lei respectiv 20.000 lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean Prahova cu atribuții delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum județean, finanțată din fondurile Consiliului Județean Prahova.
De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri și în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăților către societatea respectivă și suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării menționate, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, inculpatul Petre Daniel Cristian, în calitate de director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, a primit de la același denunțător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeași firmă, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.
De menționat este faptul că, la acea vreme, agentul economic respectiv derula activități comerciale cu o altă firmă, între acestea fiind încheiate documente fictive în baza cărora se rulau sume importante de bani.
Aceste aspecte au reprezentat obiectul unor infracțiuni de corupție (fapte cercetate într-un dosar înregistrat la D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești și finalizat cu rechizitoriu în cursul anului 2014).

De asemenea, ca director executiv al D.G.F.P. Prahova, inculpatul Petre Daniel Cristian a încercat, în cea de-a doua jumătate a anului 2013, să-l sprijine direct sau indirect pe denunțător, care era cercetat într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.
În acest context, printr-un intermediar, inculpatul a solicitat șefului serviciului nominalizat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești să coordoneze activitatea de verificare în dosarul respectiv, să nominalizeze o altă echipă ( compusă din persoane agreate de inculpat) pentru a efectua controlul, alta decât cea propusă de acesta.
Mai mult, în luna februarie 2014, inculpatul Petre Daniel Cristian a chemat la biroul său toți șefii de serviciu și directorii responsabili de activitatea de inspecție fiscală și le-a solicitat ca toate echipele de inspecție fiscală să efectueze, în luna respectivă, numai rambursări de TVA, aspect care s-a și întâmplat ulterior.
La acea dată, erau în curs verificările dispuse de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în cauza mai sus menționată care, practic, în acest mod, au fost întrerupte, cu consecința întârzierii soluționării dosarului penal.”

Partea interesantă este că Petre Daniel a mai fost ținta unei investigații DNA București, cu obiect similar, lucrarea fiind clasată. Și mai interesant este că, în dosarul clasat, apăreau și alte nume grele, ale căror convorbiri telefonice au fost interceptate:
Petre Daniel Cristian (n.r. – director Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Prahova)

Dinu Cătălin Ștefan (n.r. – director adjunct Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Prahova)

Dosaru Viorel (n.r. – inspector șef IPJ Prahova)

Manea Gelu Cristian (n.r. – comisar șef, șeful Poliției Ploiești)

Zecheru Nicolae (n.r. – șef Serviciu judiciar în cadrul IPJ Prahova)

Ispas Constantin (n.r. – șef DGA Ploiești)

Saghel Emanuel (n.r. – comisar șef BCCO Ploiești)

Gârbea Gheorghe (n.r. – procuror al PCA Ploiești, fost procuror general adjunct al PCA Ploiești)

Botnaru Ionuț (n.r. – procuror sef DIICOT-Serviciul Teritorial Ploiești)

Matei Liviu (n.r. – procuror DIICOT-Serviciul Teritorial Ploiești)

Cosma Vlad (n.r. – deputat PSD)

Cosma Mircea (n.r. – președinte Consiliul Județean Prahova)

Mihăilă Aurelian (n.r. – fost procuror general adjunct al PCA Ploiești)

Să fie pură coincidență? Sau de-abia acum începe…dansul?

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here