DISTRIBUIȚI

Ieri, în intervalul 10 – 14, ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune în comunele Drajna, Posești și Tătaru în vederea combaterii ilegalităților comise în domeniul importului, achiziţiilor intracomunitare, producţiei şi comercializării alcoolului şi băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost verificați șase agenți economici, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 45.500 lei.

De asemenea, s-au confiscat bunuri de 1.160 lei (țigarete, băuturi alcoolice etc).

EXEMPLU: societate sancţionată cu amendă în valoare de 15.000 lei

În urma verificărilor efectuate la o societate din com. Poseşti, sat Târleşti, administrată de o femeie de 32 ani, cu domiciliul în Ploieşti, s-a constatat că agentul economic nu expunea spre vânzare întreaga cantitate de marfă existentă în incinta punctului de lucru, respectiv cantitatea de 800 ţigarete de diferite mărci, nu fiscaliza întreaga suma de bani provenită din vânzarea mărfurilor şi oferea spre vânzare produse al căror termen de valabilitate era expirat.

Faţă de societatea în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 15.000 lei.

De asemenea, au fost luate măsurile complementare de confiscare a ţigaretelor, sumei de bani nefiscalizate şi retragere de la comercializare a produselor cu termenul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here