DISTRIBUIȚI
mascati

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Sibiu.

A fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale, formată din 10 persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări s-a stabilit că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării ar fi recrutat zeci de tinere (printre care minore, 15 ani), în scopul practicării prostituţiei în diverse locaţii din municipiile Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară), membrii grupului organizat ar fi postat  anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic, în presa scrisă şi pe site – uri de profil.

Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării ar fi obţinut peste 3.000 de lei zilnic.

Persoanele bănuite urmează să fie conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, urmând a se propune măsurile legale ce se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi jandarmi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here