DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti efectuează acte de urmărire penală faţă de ALEXE RAZVAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

Din Referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Razvan, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială – denunţător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L.şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului.

La data de 12 noiembrie 2013, procurorii din cadrul Curţii de Apel Ploieşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Alexe Razvan. Având în vedere însă că valoarea sumei ce face obiectul infracţiunii de trafic de influenţă atrage competenţa de soluţionare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cursul zilei de 13 noiembrie 2013, cauza a fost declinată de la Curtea de Apel Ploieşti la DNA.
Inculpatul Alexe Razvan urmează a fi prezentat, la data de 13 noiembrie 2013, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, la Tribunalul Prahova.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri procesuale preventive, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: pna.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here