DISTRIBUIȚI
bani

 

Curtea de Conturi a României a publicat raportul privind finanțele publice locale pe 2011 din Prahova, document care atestă numeroase erori ale administrațiilor locale verificate în 2012. La cele 35 de instituții supuse auditului, în Prahova, prejudiciile sunt estimate la 12.823.000 de lei.

Camera de Conturi Prahova a descoperit în 2012, la nivelul județului, venituri totale suplimentare de peste 7,2 milioane de lei, din care 1.125.000 lei reprezintă accesorii. Estimarea nerealistă a veniturilor cuprinse în bugetele locale inițiale a condus, au spus cei care au realizat auditul, la omisiuni în ceea ce privește cuprinderea tuturor surselor de venituri în bugetele locale.

Potrivit Raportului Finanțelor Publice Locale pe 2011, „au mai fost constatate abateri privind neînregistrarea în contabilitate a fondului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al unităţii administrativ teritoriale, erori de înregistrare în contabilitate, nu au fost întocmite și completate registrele contabile conform prevederilor legale ori au fost înregistrate eronat obligaţii mai vechi de trei ani pentru care dreptul la acţiune al creditorului s-a prescris. Camera de Conturi Prahova a mai reținut faptul că, în general, „ordonatorii de credite nu au dispus măsurile necesare pentru elaborarea unui sistem de control managerial al activităţii şi a procedurilor formalizate pe activităţi şi nu au asigurat sub nicio formă îndeplinirea obligaţiilor conducătorului instituţiei în realizarea controlului intern”.
Detalii pe www.telegrama.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here