DISTRIBUIȚI
mita profesor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au dispus reţinerea inculpatului Ionaşcu Daniel, profesor de fizică la Liceul Tehnologic 1 Mai Ploieşti, pentru infracţiunea de luare de mită. Conform anchetatorilor Ionașcu a cerut de la elevii care aveau probleme la școală cadouri, în special băuturi fine, țigări, dar și bani pentru o notă de trecere la materia pe care o preda.
Procurorii ploieșteni susțin că, începând cu anul 2010 şi până la data de 29.01.2015, în calitate de profesor de fizică în cadrul Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti a pretins şi primit de la 47 de elevielevi diferite foloase necuvenite, cu precădere whiskey şi cartuşe de ţigări, dar şi bani, telefoane mobile ori componente de calculator (sticuri de memorie, router wireless, etc.) pentru a nu-i lăsa corigenţi sau repetenţi.
Valoarea provizorie a mitei calculată până în prezent este de 15.017 lei, existând posibilitatea ca acesta să crească în condiţiile în care până la data de 31.01.2015 au fost chemaţi la audieri numai elevi din 4 clase cărora profesorul le-a predat disciplina fizică, dintr-un total de 12 clase la care acesta a fost titular.
Cu ocazia percheziţiei efectuate în dimineaţa de 31.01.2015 la locuinţa sa au fost găsite mai multe bunuri din categoria celor menţionate mai sus, inclusiv 73 pungi de cadouri în care se presupune că bunurile au fost în prealabil depozitate de elevii liceului, pentru a le oferi profesorului.
Din primele cercetări a rezultat că de cele mai multe ori profesorul de fizică le dădea elevilor cheile autoturismului său, comunicându-le unde este parcat, pentru a depune în interior foloasele materiale necuvenite.
La data de 31.01.2015 inculpatul a fost prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile şi interdicţia de a-şi mai exercita profesia. Procurorii au formulat contestaţie, care se va judeca de Curtea de Apel Ploieşti.
Cauza a fost instrumentată de procurori în colaborare cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei, beneficiind şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova, conform unui comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here