DISTRIBUIȚI
arme

În ziua de 18 septembrie, polițiști din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Ploiești, în timp ce efectuau verificări pe linia deţinătorilor de arme neletale, au constatat faptul că un bărbat din Ploieşti, deţine la domiciliul său o armă neletală, a cărui certificat de deţinere a expirat la data de 19.04.2011.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Continuând verificările au depistat un alt bărbat din Ploieşti, care deţinea la domiciliul său o armă neletală cu gaz, având certificatul de deţinere expirat din data de 08.08.2014.

Și acestuia i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arma şi 6 cartuşe de 9 mm., cu gaz, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Al treilea ploieștean a fost depistat într-o situație similară. Acesta deţinea la domiciliul său tot o armă neletală cu gaz, având certificatul de deţinere expirat din data de 24.11.2003.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, dar la Fântânele, în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Ceptura au efectuat un control la imobilul unui bărbat din comună, și au constatat că acesta deţine fără drept o puşcă cu aer comprimat, calibru 5,5 m.m., în stare de funcţionare, însă nu deţine permis de armă şi nu a putut prezenta documentele de provenienţă ale armei.

Tot la locuinţa acestuia a mai fost identificată o cutie goală, în care s-au aflat alice, pentru calibrul 5,5 m.m.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale, din categoria celor supuse autorizării.

S-a luat măsura ridicării armei și a cutiei în care s-au aflat alicele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here