DISTRIBUIȚI
infractiune

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Neamţ au destructurat o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 35 de milioane de lei.

La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au efectuat şase percheziţii domiciliare (patru în Bucureşti, una în judeţul Galaţi şi una în judeţul Neamţ), la membrii unei grupări infracționale, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Bacău şi Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie –noiembrie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 45 și 53 de ani, în calitate de administratori, ar fi emis și pus în circulație documente financiar – contabile fictive, de atestare a unor operațiuni comerciale (livrări) nereale, cu material lemnos primar și secundar, în numele a trei societăți comerciale de tip ,,fantomă”.

Documentele ar fi fost înregistrate în contabilitatea unei societăţi comerciale cu sediul în București, cu ajutorul contabilei acestei firme, o femeie de 46 de ani, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Prin intermediul celor trei societăți fantomă ar fi fost facturate, în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.000.000 lei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 35.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate acte contabile cu valoare probatorie în cauză.

Cele patru persoane (trei bărbaţi şi o femeie) au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Neamţ, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here