DISTRIBUIȚI
pol atacat 1

 

Astăzi, un polițist a fost luat la bătaie în plină stradă de un bărbat nemulțumit că agentul nu îl lăsa să parcheze într-un loc nepermis. Acțiunea s-a petrecut chiar pe strada Vasile Lupu, unde este sediul IJP Prahova!

Agresorul a fost atenționat că nu are voie să oprească mașina pe stradă, dar nu a ținut cont de indicațiile agentului. A oprit mașina și după un schimb de replici cu polițistul a plecat într-un birou de copiat acte. Polițistul a solicitat angajaților Serviciului de Gospodărire Urbană să blocheze autoturismul. Când a revenit la mașină, bărbatul a început să-l înjure pe polițist.
”L-a scuipat, apoi a sărit la bătaie”, ne-a spus unul dintre martorii oculari.
Polițistul, cunoscut drept un om care nu dă înapoi, nu s-a speriat și s-a apărat, încercând să îl imobilizeze pe agresor. Într-un final au intervenit și alte persoane și spiritele s-au calmat.
Atacatorul se numește Constantin Octavian și este cunoscut drept ”fiul lui Basarab”. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. S-a început urmărirea penală iar procurorul de caz a decis că nu se impune arestarea, Octavian primind interdicție de a nu părăsi localitatea.
În urma altercației, polițistului i-a fost ruptă geaca (foto).

”Dacă dumneavoastră spuneți că s-a început urmărirea penală, înseamnă că sunt indicii temeinice referitoare la fapta comisă. Am mai spus-o în repetate rânduri, lovirea unui polițist aflat în exercițiul funcțiunii este o faptă reprobabilă și ar trebui tratată cu maximă seriozitate de autorități”, a declarat avocatul Daniel Gașpar.

Cosmin Moise, liderul Pro Lex, nu știa despre cele întâmplate: ”acum aud prima dată, nu știu nimic. Mă voi interesa mâine despre acest caz. Vă pot spune că sindicatul nostru îl va sprijini pe colegul meu în această grea încercare. Să fii atacat în plină stradă nu este o amintire peste care poți trece ușor”.

Polițistul atacat, Rareș Onica, este agentul care a tras cu pistolul după fiul lui Mocofanu, surprins în flagrant când încerca să fure componente metalice de pe un pod.
Stop Infractori îl susține pe acest polițist care și-a făcut treaba ca la carte și solicită autorităților să trateze cazurile de ultraj cu deosebită atenție. De la lovirea unui polițist până la uciderea lui nu mai este decât un pas.
Vom reveni cu detalii despre acest caz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here