DISTRIBUIȚI
mascati-diicot

În urma a şase percheziţii efectuate pe raza judeţului Neamţ, au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar fi exploatat sexual mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.
La data de 28 octombrie 2014, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Iaşi au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, viol şi lipsire de libertate.
Au fost efectuate şase percheziţii, pe raza judeţului Neamţ, la locuinţele mai multor  persoane bănuite de implicare în activitatea infracţională.
La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
Au fost aduse la sediul poliţiei pentru cercetări cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 ani, toate din Roman, judeţul Neamţ, bănuite că, prin violenţă, ar fi recrutat tinere minore de pe raza judeţelor Iaşi şi Neamţ.
Acestea ar fi fost transportate pe raza municipiului Roman, unde ar fi fost violate şi exploatate sexual, iar apoi obligate să se prostitueze în folosul membrilor grupului infracţional.
Trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, fiind prezentaţi magistraţilor Tribunalului Iaşi, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here