DISTRIBUIȚI
mascati11

Poliţiştii din Botoşani au efectuat 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi ridicat aproximativ 10.000 de ţigarete şi peste 500 de litri de alcool, deţinuţi fără documente de provenienţă.

La data de 12 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi – I.P.J Botoşani, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în comuna Copălău, din judeţul Botoşani, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Activităţile s-au efectuat pentru probarea activităţii infracţionale a patru persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi desfăşurat activităţi de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare de ţigarete provenite din contrabandă.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi ridicat aproximativ 10.000 de ţigarete de contrabandă şi peste 500 de litri de băuturi alcoolice, pentru care cei în cauză nu au putut face dovada deţinerii legale.

Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteiaşi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile suspuse marcării.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here