DISTRIBUIȚI
arme

Sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au depistat și confiscat 22 de arme, în urma a 32 de percheziții efectuate în mai julte județe din tară.

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul poliţiştilor structurilor teritoriale Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 32 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi procurat arme din Bulgaria pe care le-ar fi introdus în ţară.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, au fost identificate ca deţinute ilegal şi indisponibilizate în vederea confiscării 22 arme, dintre care 3 letale şi 19 neletale.

De asemenea,  au fost găsite instrumente de fabricare artizanală a muniţiei, 165 de bucăţi de cartuşe, diferite calibre, carne de vânat provenită ca urmare a săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, precum și câini din rasa ogari folosiţi la săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Exemplu:

La locuinţa unei persoane din comuna Oltina,  judeţul Constanţa, în urma percheziţiei, a fost descoperită o armă scurtă cu gaze iritant lacrimogene, calibru 9 mm, pe care ar fi cumpărat-o fără autorizaţie de la un magazin de arme din Republica Bulgaria și pe care ar fi introdus-o în ţară, fără a o declara, fiind deţinută ilegal.

În urma continuării cercetărilor s-a stabilit că,  arma deţinută ilegal a fost folosită pe un câmp în apropierea localităţii de domiciliu, bărbatul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi uzul de armă fără drept”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here