DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă, Poliţia Română efectuează 9 percheziţii în Bucureşti și în județul Ilfov, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, bănuit de evaziune fiscală.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi luptători S.I.A.S., descind, la această oră, la sediile a 7 societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, reprezentantul societăților comerciale, care este şi manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operaţiuni fiscale, fără a le declara instituţiilor competente.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit până în acest moment, se ridică la  peste 5.700.000 de lei, reprezentând T.V.A și impozit pe profit.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.  Vor fi puse în executare 2 mandate de aducere.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here