DISTRIBUIȚI
pamflet1

După ce am reușit să evadez din debaraua de sub scară unde mă ținea Stavri închis (că cică să-mi vină inspirația), am reușit să ajung la începerea noului an școlar. M-am izbit de politicienii care veniseră să le explice copiilor cum purtau ei ghizdănele când erau mici și cum, ajunși acuma oameni mari, regretă momentele când haleau cretă ca să stea acasă cu temperatură. Mai că nu le-au dat lacrimile bieților copilași, unii plângeau pe bune că n-aveau manuale, dar cum zise the premier Ponta, la ce bun manuale când tot kinderu are telefon sau tabletă cu internet (pauză de lămâie să treacă greața)? Dar asta e altă poveste.

Povestea de azi s-a petrecut la Bacău. Unde președinte de Consigliu Județean este un brav și vajnic pesedist pe numele său din buletin Dragoș Benea. N-ați auzit de el? Normal, nu sunteți din Bacău. Ce face tânărul Benea? Tânăr pentru că la rivoluție avea doar 14 anișori, cerneala era umedă în buletin și, ajuns astăzi mare politician, te-ai aștepta să-i funcționeze partea creierului asociată cu mentalitatea și moralitatea. Vrăjală. Profitând că toamna se numără bobocii, a dat unor proaspeți elevi 44.000 de ghizdane. Și ceva caiete. Frumos, nu? Simțiți cum vă alunecă o lacrimă din colțul ochiului? Nu e cazul.

Și pe caiete, dar mai ales pe ghizdane (vezi poza de mai jos) scria alb pe roșu: Înveți pentru tine! Ghiozdanul școlarului 2014-2015. Proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău. Președinte Dragoș Benea. Îmi și imaginez părinții acelor copii care au dat fuga la PSD să-și facă carnete de partid, de cum au zărit ghiozdanele.

ghiozdane-cj-bacau

Dragă domnule Benea, dar de ce atât? Niște cravate roșii de pionieri? Un poster cu matale în mărime naturală? Posibilitățile-s multiple, iar ăia mici de abia au început școala.

Astea fiind zise, închei cu o poezie patriotică, că tot e la modă:

”Ghozdanul de la cejeu e-n tot și toate,

Se lipește atât de bine de spate

Și când auzim Benea pentru Bacău,

Strigăm toți bobocii: să fie de capul tău!”

 

Executând dansul bobocului pe varză, vă salut și mă semnez:

Ăl Mic

PS. Poza și povestea au fost șutite de AICI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here