DISTRIBUIȚI
dna

Omar Hayssam, Viorel Hrebenciuc şi fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, sunt audiaţi, marţi, la DNA, informează România TV. Sirianul a fost adus cu duba de la Penitenciarul Mărgineni. Hrebenciuc şi Diaconu au ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.00.

Primul care a ajuns la DNA a fost Omar Hayssam. Acesta a fost adus din penitenciar, însoţit de mascaţi. Sirianul este audiat în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa. DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Al doilea care a ajuns în faţa procurorilor DNA este fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu. Acesta este urmărit penal în dosarul în care sunt cercetaţi Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Gelu Diaconu este acuzat de favorizarea infractorului şi de abuz în serviciu.

Procurorii DNA au dispus în februarie efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Cei doi sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Ultimul care a ajuns la DNA este Viorel Hrebenciuc. Acesta le-a declarat jurnaliştilor, înainte de a intra în sediul DNA, că a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor. Deocamdată nu se ştie în ce dosar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here