DISTRIBUIȚI

Zilele astea, lăsând la o parte că e ”octombrie roșu” (vezi cazul Lukoil), mulți cetățeni din diverse instituții ale statului șușotesc, informează, raportează și cercetează dezvăluirile publicațiilor observatorulph.ro și stopinfractori.ro, denumite ”Consiliul subteran”.
Drăguț din fire, încerc să fac un rezumat, atât pentru cititorii neutri dar și pentru cei… interesați. 
S-o luăm așadar, nefirește, de la coadă la cap.

Azi, în ”Consiliul Subteran IV”, avem așa: panouri de publicitate stradală. Societatea Zelwenger Edeka are o convenție cu Serviciul Patrimoniu al Primăriei Ploiești, condus de simpaticul Petrache, privind închirirerea de vreo 16 locații pentru amplasarea panourilor. Buuun! Informația este certificată prin document semnat, ștampilat, valabil. Probă!
Informații de background:
Prin Zelwenger Edeka apare un consilier local pe nume Constantin Silviu, proaspăt transfer de la PDL la PSD (scrie în declarația lui de avere. Probă!). Domnul consilier PSD Sivliu Constantin este membru al “Comisiei de buget finanţe, control, administrarea domeniului public şi privat, studii, strategii si prognoze”. Conform Registrului Comerţului este reprezentant legal” al firmei Esrom Advertising (document Reg Com – probă!), lucru ascuns de dânsul la menţionarea în declaraţiile de avere şi interese completate de-a lungul anilor (declarații de avere – probă!). Esrom Civitas este fericita beneficiară a unui contract de asociere cu Primăria Ploieşti pentru exploatarea a 103 panouri publicitare (dețin contractul dintre Primărie și Esrom, reprezentată de sora lui Cristinel Toader- probă!).” – text preluat din ”Consiliul subteran (IV)”, excepție făcând precizările din paranteze.
Tot în Zelwenger Edeka apare și distinsa doamnă Câmpeanu Ramona Larisa, care este angajată a Poliției Locale. (document Registrul Comerțului, document ștat plată Poliția Locală – probe!)
Zelwenger Edeka aparține doamnei Luncă Elisabeta (document Registrul Comerțului- probă!), mama lui Cristinel Toader. (că doar n-oi avea acces și la datele de stare civilă sau evidența populației…probă!)
Cristinel Toader este șeful Poliției Locale. (scrie pe site-ul Poliției Locale. Print screen- probă!)
Zelwenger Edeka are o mașină, un jeep Mercedes cu care umblă Cristinel Toader. (foto cu mașina în curtea Poliției Locale, declarații polițiști locali- probă!)
E evident că Toader deține panourile stradale, prin interpuși? Ghici cine are atribuții de control pe acest segment? Corect, Poliția Locală Ploiești, condusă de Cristinel Toader.
Mai departe, aruncați un ochi pe afacerea cu spațiile de la stadion, relatată pe îndelete doar de observatorulph.ro. Îl găsim prin firme pe același Silviu Constantin, fratele lui și soția lui Cristinel Toader. (tot cu probe)
Bonus: mashul de pe clădirea Poliției Locale. Realizat de Amit Marketing. La selecția de oferte, ghici cine Zelwenger Edeka a depus o ofertă? (dețin oferta- probă!)
La anchetele astea s-a lucrat așa:
– echipă operativă de doi-trei jurnaliști pârliți coordonați de mine și de un coleg care vrea să rămână sub anonimat. (eu mi-am asumat, ce să fac?)
– fără interceptări de convorbiri telefonice, fără denunțuri, fără filaj, doar recunoaștere de pe planșă foto. (mă rog, nu în exces și nu mai mult de 3-4 cazuri la faza cu filajul)
– mijloace tehnice de probă: telefon mobil iPhone 5S, iPhone 4S, Samsung Galaxy S5, laptop.
– suport tehnic de specialitate: în jur de 10 persoane din administrația locală și nu numai.
– combustibil…o grămadă
– timp…la fel, în sensul de câteva săptămâni
– cafele și tutun…la greu.
– presiuni de tot felul: Toader și asociații, plus doi șefi din Poliție și asociații.
– spectatori: câțiva purtători de legitimație de presă achiziționați în rate de Toader și asociații.

Deci, se poate!
Desigur, exista și varianta împăcării părților, când subiectul nu mai face combinații iar jurnalistul nu mai are ce să scrie!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here