DISTRIBUIȚI
calcaiul-extraterestru

În 1975, o echipă de muncitori care efectua lucrări de excavare pe malul Mureșului a descoperit o bucată de aluminiu la circa 10 metri adâncime în pământ. Bucata de metal misterioasă a fost găsită printre mai multe oase de animale preistorice.  

Bucata de aluminiu a fost donată Muzeului de Istorie din Transilvania, dar abia în 1995, când editorii unui reviste despre fenomenele OZN au descoperit ciudatul obiect prin subsolurile muzeului, s-a luat hotărârea ca artefactul să fie analizat.

Cântarea aproximativ 2,5 kg și avea o dimensiune de 20x12x7 cm. Analizele au arătat că are o vechime de peste 20.000 de ani și este format din aluminiu (89%), și din alte 11 metale inferioare, în proporții precise. Oamenii de știință n-au găsit nicio explicație care să coreleze vechimea obiectului cu compoziția lui, știindu-se că aluminiul în stare pură nu se găsește în natură, iar tehnologia prelucrării aluminiului a fost descoperită abia în secolul 19.

Un inginer aeronautic care a examinat obiectul, a venit cu ipteza că bucata de aluminiu folosea ca suport pentru o versiune mai mică a unui modul de explorare spațial, cum ar fi un modul lunar sau piciorul sondei Viking. Potrivit acestei ipoteze, obiectul a ajuns în râu, în urma aterizării forțate a unei nave extraterstre. Din această cauză obiectul mai este numit și „călcâiul extraterestru”.  

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here