DISTRIBUIȚI
stavri

Scenariu de film, la Maternitate. Vine femeia gravidă, cu ambulanța, de la Câmpina și ajunge să nască într-un taxi care o ducea la București, că așa îi recomandase medicul specialist Raluca Vasiloiu, ”că e mai bine să nu rămână la Maternitate și să meargă la București”. Din păcate, copilul moare.

”Miercuri, 15 octombrie 2014, o femeie gravidă a fost adusă din Câmpina, cu ambulanța, la Maternitatea din Ploiești. Gravida a ajuns în jurul orelor 14.00 și a fost supusă imediat unor investigații medicale. Avea 32 de săptămâni de sarcină și acuza dureri. I s-a făcut o ecografie și i s-au administrat medicamente pentru a atenua durerea.
Medicul specialist Raluca Vasiloiu i-a recomandat gravidei să meargă la București și să nască acolo. Nu a internat pacienta și nici nu a chemat o ambulanță pentru a transporta femeia, după cum impun protocoalele.
În lipsa altor opțiuni, femeia a chemat un taxi și a plecat spre București, în jurul orelor 15.00, însoțită de alte două femei, rude de-ale sale.
În jurul orelor 15.45, în zona localității Ciolpani, s-a declanșat travaliul și femeia, ajutată de rudele sale, a născut în mașină. Din nefericire au fost complicații la naștere și copilul a decedat. Medicii care au sosit la fața locului nu au putut face nimic, decât să transporte pacienta și copilul decedat la maternitatea CF 2 din București.
A fost sesizat și Ministerul Sănătății care a declanșat o anchetă la Maternitatea din Ploiești.” – Extras din articolul ”O femeie a născut în taxi din cauza nepăsării unui medic de la Maternitatea din Ploiești – Copilul a decedat”, publicat pe 31 octombrie. 

De unde până unde milițieni în halate albe? Orice jurnalist care în ultimii 10 ani a publicat o anchetă legată de nereguli din Poliția Ploiești sau Poliția Prahova s-a lovit de o mentalitate specifică vremurilor Miliției. De fapt, polițiștii bătrâni care au fost și milițieni aveau o vorbă: ”s-a schimbat doar denumirea, din Miliție în Poliție, în rest e la fel”. Este vorba de o respingere a realității, a vinovăției, prin inventarea unor informații false, deturnarea atenției sau chiar găsirea unor detalii care să decredibilizeze povestea în sine.
De exemplu, acum câțiva ani eram în emisiune cu un bărbat care susținea că a fost bătut într-o secție de Poliție, pe la Albești din câte îmi amintesc. Discutam pe acte medicale și pe declarații de martori, când în direct a intrat Florian Ioniță, pe atunci lider de sindicat al polițiștilor prahoveni. Care Florian Ioniță m-a întrebat dacă invitatul meu are tatuaj pe mână. Adică, mintea sa de milițian sau a șefilor lui de atunci a copt această idee, de a decredibiliza victima prin aducerea la cunoștința opiniei publice a acestui detaliu. Adică unu’ tatuat, sută la sută minte. Nu e credibil. E rău și are ceva cu Poliția.
Alt exemplu, Cristinel Toader de la Poliția Locală. Nu e o problemă că este reclamat la DNA, că are vreo patru dosare penale și că achizițiile exagerate făcute toacă banii publici. Nu contează că asociații sau angajații lui din firme sunt lucrători la Poliția Locală. Nici că firmele sale au lucrări pe bani publici cu panotajul out-door pe unde, logic, Poliția Locală nu face controale. Ce dacă absolut toate articolele scrise au pornit de la ponturile polițiștilor locali? E rău ăla care scrie. Și ori vrea șpagă ori e mânat în luptă de forțe oculte. Și ziaristul pârlit trebuie decredibilizat, poate se sperie și renunță la investigații.
Așa se întâmplă acum la Maternitate, după ce managerul Călin Boeru și-a dat demisia. Acoliții săi, milițieni în halate albe, caută vinovați. Vă mai aduceți aminte, cred, cazul de la spitalul Boldescu, când rudele unei femei internate au intrat în spital și au găsit pacienta moartă în timp ce personalul medical dormea. A fost dat afară paznicul, că a lăsat familia să intre în afara orelor de program.
Așa și acum, la Maternitate, se caută vinovați. Se fac presiuni pe tot personalul medical să ascundă adevărul. Și au găsit ”criminalul”, în doar câteva zile, asistenta Betty, care a chemat un taxi pentru gravida care a avut ghinionul să dea de un medic specialist fără chef de muncă. Eu, care am monitorizat cazul, știu cu lux de amănunte cum au încercat milițienii în halate albe să dea vina pe asistenta doctoriței Raluca Vasiloiu, cum au încercat fără succes să simuleze o solicitare a unei ambulanțe și cum au încercat să scape basma curată prin rapoarte. Pentru că n-au funcționat aceste tertipuri, în lipsă de idei au inventat un ”monstru” cu profil de țap ispășitor: asistenta Betty, care răpește gravide din mâinile doctorilor și le trimite pe drumuri, cu taxiul, pentru a le omorî copiii.
Până la această oră, nici managerul Călin Boeru nici medicul specialist Raluca Vasiloiu nu au dat vreo dezmințire. Nici milițienii cu halate albe. Înseamnă că nu au nimic de comentat iar informațiile publicate de mine sunt corecte. În schimb, asistenta Betty a declarat pentru observatorulph.ro: Într-adevăr, eu am chemat taxiul, dar la rugămintea asistentei doctoriţei, care a consultat-o. Nu am făcut nimic din proprie iniţiativă în acest caz. Îmi pare rău că unele persoane vor să mă scoată pe mine ţap ispăşitor”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here