DISTRIBUIȚI

Un incident grav s-a produs, joi dimineaţă, în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău. Un microbuz a fost curpins de flăcări, potrivit România TV. Pasagerii au reuşit să iasă la timp din autoturism.

Un microbuz cu pasageri, care mergea de la Galaţi la Bucureşti, a luat foc pe raza localităţii Mihăileşti. Toţi călătorii au reuşit să iasă la timp din autoturism.

Mai multe echipaje de pompieri se deplasează la faţa locului pentru a lichida incendiul.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 9.00, un TIR încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL a luat foc pe DN2, la intrarea în localitatea buzoiană Mihăilești. În urma incendiului s-au produs explozii în lanț, traficul rutier fiind întrerupt mai mult de șapte ore.

Incendiul a fost provocat de explozia unui cauciuc de la autotrenul încărcat cu 800 de butelii GPL. Șoferul a încercat să stingă incendiul cu ajutorul altor participanți din trafic, dar acesta s-a extins distrugând în totalitate autotrenul și producând importante pagube materiale.

Incendiul a avut loc la 300-400 de metri distanță de locul tragediei din mai 2004, când 13 oameni au murit, iar alții 18 au fost grav răniți în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu.

După aproape două ore, 60 de pompieri cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD au reușit să stingă incendiul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile distrugere din culpă și neluarea măsurilor de securitate și a trimis doi procurori să facă cercetări la locului.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here