DISTRIBUIȚI
catuse-arest

Un bărbat pe numele căruia autorităţile judiciare germane au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, a fost depistat de poliţiştii din Mureş.

La data de 26 noiembrie a.c., în urma investigaţiilor, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Mediaş – I.P.J. Mureş au depistat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Mediaş, pe numele căruia autorităţile judiciare germane au emis, la data de 5 noiembrie a.c., un mandat european de arestare. Bărbatul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de schimbul de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R..

Faptele au fost comise în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, pe teritoriul Republicii Germania, unde românul ar fi intrat în posesia unui autoturism, utilizând documente false.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind pusă în aplicare măsura cercetării acestuia sub control judiciar.

Poliţiştii din cadrul Serviciului  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Buzău au efectuat, la  data de 26 noiembrie a.c., 3 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Ialomiţa, pentru destructurarea unui grup infracţional format din 5 persoane, specializat în  efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fals informatic.

În fapt, începând cu luna aprilie 2014,  un bărbat de 38 de ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), prin intermediul altor doi, 41, respectiv 39 de ani,  ar fi recrutat 13 cetăţeni români din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Ilfov. Sub promisiunea obţinerii în mod facil a unor sume de bani,  i-ar fi determinat să îşi deschidă conturi bancare la mai multe unităţi de pe teritoriul României.

Astfel, în aceste  conturi bancare erau virate sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro din conturile unor persoane ale căror carduri şi conturi bancare ar fi fost compromise prin activităţi de phising.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost prejudiciate mai multe persoane fizice şi juridice din România, Germania şi Cehia, până în prezent prejudiciul fiind estimat la 45.000 de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Buzău au luat măsura reţinerii faţă de 4 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here