DISTRIBUIȚI
stavri

Două ființe vertebrate mi-au tulburat week-endul: un polițist și un primar.
Maimuțoiul numărul 1, primarul din comuna Bălțești. Un cititor ne trimite o fotografie cu un drum din satul Podenii Vechi, comuna Bălțești- Prahova. Drumul, după cum se poate vedea și în fotografia din articol, este surpat. (LINK)
Redactorul șef se ocupă de text, un reporter îl sună pe primar pentru un punct de vedere, pe care îl puteți citi și în articol. ”Fotografiile pe care le primiți pe adresa redacției sunt trimise de niște frustrați care nu au ce face sau cel mai probabil de o angajată a primăriei care a fost dată afară. (…) Asta știți să faceți voi presa, să scrieți de chestiile astea”, au fost cele două replici date de primar reporterului nostru.
Îl anunț pe domnul primar, Ion Radu, că pe lângă drumuri nasoale știm să scriem și despre dosare DNA, mult mai nasoale decât drumurile sau despre chirii simbolice mult sub-evaluate.
Mă încăpățânez totuși să cred că nu asta este o atitudine demnă de un edil și că a fost o scăpare de moment. Aștept ca primarul să îl sune pe reporterul publicației, să își ceară scuze și să-și schimbe declarația în ceea ce privește cititorii noștri, frustrați în opinia domniei sale. La fel, și eu îmi voi corecta ”scăparea” privind eticheta de maimuțoi. 

Al doilea maimuțoi, polițistul, face parte dintr-un scenariu pe care l-am văzut de câteva ori în anii în care am prestat pentru mass-media locală. Ieri, în zona rafinăriei Vega a avut loc un accident auto. (LINK)
Un colaborator al publicației a ajuns la fața locului și a început să facă poze, moment în care a fost abordat de un polițist care i-a interzis să facă poze, pe domeniul public. M-a sunat și i-am spus să îi explice polițistului că lucrează pentru o publicație și că va suna cineva de la Biroul de Presă al Poliției pentru confirmare, chiar dacă nu trebuie vreun aviz pentru fotografierea unei mașini lovite sau a unor funcționari publici în exercițiul funcțiunii. Doar că polițistul, care s-a prezentat agent Voinea în momentul în care colaboratorul Stop Infractori i-a spus ”sunt cu Cătălin Stavri în telefon, o să vă sune cineva de la Biroul de Presă, vă rog să îmi spuneți cum vă numiți”, a dispărut de la fața locului. Mai mult, conform spuselor unor oficiali ai Poliției Prahova, nu a fost niciun agent Voinea prezent la cercetarea accidentului. De ce este polițistul un maimuțoi? Pentru că l-a împins pe colaboratorul nostru după ce acesta a închis telefonul. Și, probabil, și-a dat și un nume fals în încercarea milițienească de scăpa basma curată de o eventuală cercetare prealabilă.
Îl aștept pe milițianul maimuțoi Voinea, dacă o fi numele lui real, să ia atitudine. Cum vrea dânsul. Până atunci, pentru fioroșii investigatori de la Biroul Control Intern dar și pentru preacurata și nepătata conducere a Poliției Prahova iată descrierea maimuțoiului: cam 40 de ani, mai dolofan, și îmbrăcat în uniformă și cu geacă reflectorizantă.  Sunt convins că abilitățile specifice muncii de poliție vor duce la identificarea și tragerea la răspundere a polițistului care a făcut un pic de abuz de funcția sa publică și de puterea conferită de uniforma statului.
Îmi cer scuze pentru exprimarea tipică primatelor, dar e pe înțelesul tuturor maimuțoilor…

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here