DISTRIBUIȚI

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Iași au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpaţi:

► B.R. pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) şi  3 infracţiuni de trafic de influenţă;

► C.E. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită în formă continuată (2 acte materiale), complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită;

► A.T. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, inculpatul B.R., profitând de calitatea sa de membru al Comisiei de evaluare a persoanei adulte cu handicap din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, în perioada mai-iulie 2015, la diferite intervale de timp şi în temeiul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, atât direct, cât şi prin intermediul inculpatei C.E., a pretins, acceptat şi primit de la persoane diferite, sume de bani cuprinse între 500 lei – 1.000 euro şi bunuri în scopul obţinerii unor certificate de încadrare în grad de handicap fără respectarea normelor legale.

Procurorul de caz a dispus măsura sechestrului asupra sumelor de bani identificate şi ridicate de la inculpatul B.R. cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate la data de 29.09.2015, respectiv 4.800 euro şi 14.050 lei.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnico-operativ al S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Iaşi şi al D.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here