DISTRIBUIȚI
klaus iohannis

Preşedintele ales Klaus Iohannis va depune jurământul în Parlament duminică, 21 decembrie, la ora 12.00, a decis conducerea Parlamentului.

Senatorul PSD Ioan Chelaru declara marti, la Palatul Parlamentului, că Administratia Prezidentiala ar trebui sa se implice activ in stabilirea datei la care va avea loc depunerea juramantului de catre Klaus Iohannis pentru preluarea mandatului de presedinte. Astfel parlamentarii asteapta cel putin un punct de vedere de la Traian Basescu pe aceasta tema.

„Se discuta in principiu ziua de duminica. Cred ca dupa-amiaza. Firesc ar fi ca Administratia Prezidentiala sa aiba o pozitie activa. N-a avut pana acum. Noi asteptam. Daca nu va trimite acea scrisoare vom stabili noi in Parlament data la care in mod firesc si constitutional vine presedintele sa depuna juramantul. Aceasta data ar fi duminica 21 decembrie”, a precizat Chelaru.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat marţi, referitor la disputele din Parlament legate de data la care preşedintele ales trebuie să depună jurământul, că în Constituţie scrie limpede care este răspunsul.

„Dacă Constituţia poate să facă obiect de negociere, atunci să se înţeleagă. În Constituţie scrie limpede, este răspunsul la toate întrebările acestea”, a afirmat şeful CCR.

sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here