DISTRIBUIȚI
adrian tataru

Adrian Tătaru este șeful Secției de Poliție nr.3 Ploiești din august 2011, după ce din 2010 până în 2011 a fost șeful Secției 5. Comisarul șef consideră că un polițist bun trebuie să aibă capacitatea de a se adapta la situațiile noi apărute, să fie un bun organizator, dar și să fie corect. Totodată, Tătaru a povestit reporterilor noștri cu ce probleme se confruntă în cadrul secției de poliție pe care o conduce de ani de zile, dar și despre un caz deosebit rezolvat de Secția 3.

Reporter: Pentru început, spuneți-mi câteva lucruri despre dumneavoastră

Adrian Tătaru: Am absolvit Liceul de Poliție în anul 1995, ulterior Academia de Poliție în 1999, în cadrul căreia am activat  până în anul 2001 când m-am transferat la Poliția Municipiului Ploiesti, în cadrul Biroului Cercetări Penale, unde am lucrat până în 2007. Ulterior am fost adjunct la secția 5, iar din anul 2010 până în 2011 am fost șeful secției 5 de poliție Ploiești. Din august 2011 sunt șef la secția 3.

Reporter: Care ar trebui să fie principalele calități ale unui polițist?

Adrian Tătaru: Corectitudine, integritate, moralitate, să fie un bun organizator, să aibă capacitatea de a se adapta la situațiile noi apărute și, bineînțeles, multe altele.

Reporter: Cum caracterizați secția de poliție pe care o conduceți? Este o secție grea, ușoară?

Adrian Tătaru: Toate secțiile din municipiul Ploiești sunt grele. Vă dau exemplul secției 3 pe care o conduc de ani de zile. Teritoriul secției se întinde începând de la Crângul lui Bot, cuprinde inclusiv Parcul Industrial, cartierul Mitică Apostol până spre Pisica Albă și ne întindem până spre Bobâlna și până spre strada Depoului. Este o zona foarte întinsă care cuprinde foarte multe obiective de importanță deosebită: stadionul, Sala Sporturilor, Parcul Industrial unde sunt sute de societăți comerciale.

Reporter: Cum priviți problema cerșetorilor și a parbrizarilor care au devenit un adevărat fenomen în Ploiești?

Adrian Tătaru: Chiar e o problemă din punctul nostru de vedere. Din păcate, cadrul legislativ nu ne ajută foarte tare. Atâta timp cât acesta nu va fi modificat, nu va dispărea nici această problemă. Spun asta pentru că noi ne deplasăm, luăm măsurile legale, dar din păcate aceștia în 10-15 minute sunt înapoi în intersecție și fac tot ce făceau până să îi luăm noi.

Reporter: Credeți că puteți găsi câteva soluții pentru prevenirea accidentelor frecvente, soldate cu rănirea sau chiar decesul oamenilor?

Adrian Tătaru: Nu sunt de specialitate și nu am lucrat niciodată în domeniu. Din păcate, nici infrastructura așa cum o cunosc eu nu ajută la această problemă pe care poliția chiar o are. Din câte cunosc, anul acesta pe linie de poliție rutieră chiar au fost niște creșteri care sunt permanent în atenția conducerii Inspectoratului și a Poliției Municipiului, care au în subordine structuri de poliție rutieră. Este foarte greu pentru că populația este reticentă la soluțiile propuse de noi și atunci când se iau măsuri nu au niște reacții foarte bune. Trebuie să conștientizeze că noi nu le vrem răul, mai ales persoanele care traversează prin locuri nepermise. Despre traversarea neregulamentară știu că este unul dintre factorii principali determinanți de accidente rutiere la ora actuală în județul Prahova.

Reporter: Povestiți-mi cum decurge procedura din momentul în care sunteți solicitați de dispeceratul poliției sa interveniți la vreun incident

Adrian Tătaru: Cetățeanul apelează serviciul 112, apelul este preluat de către o altă structură, iar problema ne este nouă sesizată la dispeceratul secției. Dispeceratul nostru transmite de îndată lucrătorilor de intervenție, care se deplasează imediat la fața locului și în funcție de problema care se constată, se asigură locul faptei și se iau măsuri legale în cazul în care este nevoie.

Reporter: Care sunt principalele probleme cu care se confruntă secția dumneavoastră?

Adrian Tătaru: Cum vă spuneam și mai devreme, avem furturi din locuințe, furturi din scări de bloc, din autoturisme, dar și furturi minore. Ne confruntăm cu toată gama de infracțiuni și nu putem spune că pe raza secției există un fenomen în ceea ce privește una dintre aceste fapte.

Reporter: Relatați cel mai deosebit caz rezolvat de secția dumneavoastră

Adrian Tătaru: Cel mai de rezonanță a fost un caz la una dintre societățile din Parcul Industrial unde o grupare, cu ajutorul agenților de pază, a reușit să sustragă din interiorul societății mai multe bunuri, prejudiciul fiind, de-a lungul celor 3-4 luni în care s-a desfășurat activitatea infractională, de peste 1 milion de euro. Am reușit să destructurăm această grupare. De asemenea, anul acesta am destructurat o grupare de 3 cetățeni care au spart mai mult de 10 locuințe.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here