DISTRIBUIȚI
perchezitii

Şapte autoturisme, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile şi cartele SIM, stick-uri şi carduri de memorie, tablete, carduri bancare, arme de vânătoare, muniţie şi importante sume de bani au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Vâlcea, în urma unei acţiuni ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În urma unor percheziţii efectuate în această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au ridicat 7 autoturisme, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile şi cartele SIM, stick-uri şi carduri de memorie, tablete, carduri bancare, 105 suporturi optice, o sabie, puşti de vânătoare, 70 de cartuşe, 24.515 de euro, 540 de lire sterline, 15.501 de lei, precum şi alte bunuri şi documente.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova, a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt, precum şi jandarmi.

Reamintim faptul că percheziţiile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2008, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format iniţial din cinci persoane, la care ar fi aderat ulterior şi altele, care ar fi acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Astfel, membrii grupării ar fi identificat persoane din mediul de afaceri, pentru derularea de activităţi comerciale cu societăţi controlate de cei în cauză sau le-ar fi oferit sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate.

În fapt, intenţia membrilor grupării ar fi fost aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei.

Ulterior, prin constrângere, victimele ar fi fost determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi mai mari pentru sumele împrumutate.

Prejudiciul cauzat este estimat la 800.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea au fost aduse 11 persoane, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here