DISTRIBUIȚI
Google-Apple

 

Cei de la The Washington Post au publicat o știre cu o declarație de-a dreptul tulburătoare: ”Am salvat un om rapid de la moarte. Cu noul mod de criptare al celor de la Apple nu l-am fi găsit.”

Ronald Hosko, fostul asistent al directorului FBI în divizia de investigație criminală critică dur noile moduri de criptare ale celor de la Apple. Hosko spune că în acest an a fost implicat într-un caz în care datele de pe un smartphone au ajutat la prevenirea morții unui om. Dacă incidentul ar fi avut loc astăzi, noul software de criptare al celor de la Apple și Google ar fi dus moartea victimei răpirii.

„Săptămâna trecută, Apple și Android au anunțat noile lor sisteme de operare care vor fi criptate prestabilit. Asta inseamnă că nu vor mai putea companiile să acceseze telefoanele și tabletele pentru a vedea pozele, e-mailurile și înregistrările din ele. Înseamnă și că organele de apărare a legii nu vor mai putea să acceseze datele salvate pe device-uri, chiar și cu mandat de la Judecător.Dacă această tehnologie era folosită în cazul nostru, victima ar fi fost moartă.” A declarat Hosko.

În urma acestei declarații, cei de la The Washington Post au schimbat apoi povestea, scriind că noile metode de criptare vor aduce probleme inutile care pot costa viața victimelor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here