DISTRIBUIȚI
io

De câteva zile citesc în publicația incomod.ph, unde și prestez activitate editorială în baza unui parteneriat cu stopinfractori.ro, nereguli marca SGU. De la combinații cu iz penal, vezi cazul angajatei care dirija niște afaceri cu bani publici spre familia sa până la tembelisme de genul achiziționării unei tablete de către directorul adjunct SGU, Ovidiu Negulescu. Cireașa de pe tort, domn director adjunct și-ar fi comandat și adaptor pentru TV. Recomand și achiziția unei huse roz, pentru tabletă, ca să fie circul complet.
Revenind la chestiuni mai serioase, investigația demarată de incomod.ph, scoate la iveală afaceri dubioase. Rețeta e simplă: un funcționar SGU dă lucrări unei firme aparținând familiei (în acest caz fiului). Se întâmpla sub administrația PDL. PSD, care a dominat ani de zile piața de combinații, a inventat acest model de afaceri dubioase. La ADPP, când șef era Ionuț Ionescu, toaletările arborilor erau făcute de firma tatălui său. Nici atunci, nici acum, vreo instituție prestigioasă gen Poliție, Parchet, DNA, nu se sesizează. Asta pentru că și acolo ajunge ”cașcavalul” produs din astfel de afaceri, sub formă de șpagă.
Înțeleg tot din investigația colegilor mei de suferință că Negulescu ăsta e tartorul la SGU, iar domn Donald Constantin, șeful de drept, mai salcâm! Mai mititel, mai temător, mai lipsit de puteri. Detalii despre investigația jurnalistică, AICI.
Peste toți, domnește primarul Iulian Bădescu. Care, mai mult ca sigur, a fost informat de neregulile de la SGU, dar…nimic nu se întâmplă. În schimb, domn primar e focusat pe problema cu Vodafone, un lucru bun dealtfel. Detalii AICI. Repet, un lucru bun, dar mai există o problemă. Eram pe la București, sâmbătă, când ploieștenii au fost gazați. Și, în timp ce actualul prefect, Marius Sersea, se chinuia să facă pe Păcăliciul (ca fostul prefect) cu declarații de gen ”disconfort olfactiv”, domn primar a pasat pisica pe la Garda de Mediu, în loc să se focuseze pe această problemă mai mult sau cel puțin la fel ca în cazul Vodafone.
Text scris de Cătălin Stavri

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here