DISTRIBUIȚI

Fostul şef al Poliţiei Locale Sector 1 şi fostul consilier al lui Andrei Chiliman, Emanoil Bocean, arestat preventiv într-un dosar de corupţie, lua şpagă săptămânal, atât în biroul său de la primărie, cât şi în sediul Partidului Naţional Liberal, potrivit România TV, care citează din rechizitoriul procurorilor DNA.

Emanoil Bocean, fostul consilier al lui Andrei Chiliman, care era şi şeful Poliţiei Locale Sector 1, lua comisioane între 20% şi 50% din toate contractele pe care Poliţia Locală le avea cu o firmă care ridica maşini.

Procurorii DNA spun, în rechizitoriu, că Bocean a luat şpagă 2 milioane de lei, atât în sediul Poliţiei Locale Sector 1, cât şi în sediul PNL, filiala Sector 1. Acesta primea şpaga în fiecare săptămănă, în ziua de vineri, după ora 12.00, potrivit România TV. Banii ajungeau la el într-o mapă.

Emanoil Bocean a recunoscut acuzaţiile procurorilor. Acesta a fost arestat preventiv, pe data de 1 iunie, în dosarul instrumentat de DNA Ploiești în care este acuzat de trafic de influență în formă continuată.

Bocean este acuzat că a pretins bani de la oameni de afaceri pentru ca, în schimb, să îi ajute pe aceștia să câștige contracte cu Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 prin licitații trucate sau atribuire directă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2009 — 2014, Bocean Emanoil a îndeplinit funcția de consilier al primarului Sectorului 1 București pe sectorul de ordine publică, fiind coordonator al Poliției Locale de sector, având ca atribuții, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile Hotărârilor Consiliului Local, dispozițiile primarului și modul în care s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaționale specifice activității pe care o desfășoară Poliția Locală.

În perioada menționată, Bocean a pretins și primit bani de la oameni de afaceri pentru a-i ajuta să obțină contracte.

„În perioada 2009 — 2014, inculpatul Bocean Emanoil a pretins și primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor ‘comisioane’, în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să își exercite influența asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 București astfel încât, prin licitații trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obțină contracte de lucrări publice de la instituțiile menționate”, se arată în comunicat.

Procurorii spun că acele contracte aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curățenie a imobilelor aparținând Poliției Locale Sector 1 București, demolare a garajelor amplasate ilegal, lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparținând sectorului 1, lucrări de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului și livrarea de produse de curățenie.

„În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparținând sectorului 1, lucrările de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curățenie a imobilelor aparținând Poliției Sectorului 1, inclusiv livrările de produse curățenie nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic”, se precizează în comunicatul DNA.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here