DISTRIBUIȚI

Peste 2,7 tone de pește și 200 kg. de icre, 600 de metri de setci și o autoutilitară au fost indisponibilizate de polițiști, în urma a 5 percheziții efectuate la sedii de firme și depozite de pește din Babadag. / 5 persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunări, cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, au efectuat, la data de 24 iunie a.c., 5 percheziții domiciliare la sediile sociale și la depozitele de deținere, procesare și comercializare a peștelui și a produselor din pește a 3 firme de pe raza orașului Babadag, județul Tulcea.

Trei bărbați de 26, 58 și 60 de ani, administratori ai societăților comerciale în cauză, sunt bănuiți de evaziune fiscală în domeniul piscicol, de infracțiuni la legea pisciculturii și de furt calificat de pește provenit din acvacultură.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 2.770 de kilograme de pește (proaspăt, refrigerat, congelat, sărat, afumat și procesat), în valoare de 17.174 de lei, precum și 222 de kilograme de icre (știucă, crap și fito), în valoare de 10.400 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate o autoutilitară, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, și 3 setci tip ohane, de 600 de metri, în valoare de 450 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile și documente de evidență dublă, neînregistrate în contabilitate. Până în acest moment, din analiza acestora a reieșit că nu ar fi fost achitate taxele și impozitele aferente operațiunilor efectuate cu aproape 4.000 de kilograme de pește, în valoare de peste 26.000 de lei.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, jandarmi și inspectori sanitari – veterinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here