DISTRIBUIȚI
alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că a predat, luni, Direcției Naționale Anticorupție documentele solicitate în legătură cu dosarul organizării alegerilor prezidențiale în secțiile de votare din străinătate.

DNA a transmis această solicitare către AEP în urmă cu cinci zile, la 3 decembrie.

AEP deține arhiva Biroului Electoral Central.

Ce documente a predat AEP:

– documentele emise privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din 2014;

– corespondența intra și interinstituțională privind procesul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României 2014;

– toate documentele și materialele aferente ședințelor de lucru, intra și interinstituționale, privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din anul 2014.

„În acest context, precizăm că până în acest moment nicio persoană din conducerea Autorității Electorale Permanente nu a fost chemată la audieri în dosarul privind organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate”, se arată într-un comunicat al AEP.

Cercetările privind votul din străinătate au fost preluate de DNA, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în favoarea procurorilor anticorupţie.

sursa: digi24.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here