DISTRIBUIȚI
stavri2

E 10.30 seara când scriu aceste rânduri, de-abia am ajuns acasă, n-am de gând să recitesc articolul (pentru corectările necesare) și sunt pur și simplu zăpăcit de volumul de bârfe care a explodat pe piață și de câtă paranoia există printre pușcăriabilii care ne conduc destinele – afaceriști, funcționari publici, politicieni. 

Doamna Dolniceanu
Azi la 12 eram la SPFL la conferința organizată de Simona Dolniceanu. Doamna politicoasă și cu tupeu, în sensul bun, că apăra adunătura care conduce orașul. Și mă refer aici și la consilierii locali. Subiectul conferinței, conflictul dintre mai mulți investitori din Parcul Industrial Ploiești (PIP) și Serviciul Public Finanțe Locale (SPFL), pe tema plății impozitelor pe clădiri și terenuri.
Pe site găsiți toate informațiile.
Doamna Dolniceanu a susținut hotărârea adunăturii care conduce orașul și a adus argumente în acest sens. A admis că această Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prin care se stabilesc impozitele (inclusiv celor din PIP) are niște cerințe în plus față de legislația în vigoare. Lucru care mi se pare ciudat. Această HCL a fost făcută în baza unui raport de specialitate al SPFL. Se explică oarecum de ce doamna apăra bărbații din Consiliul Local…
Altă ciudățenie, din 55 de firme aflate în PIP doar două și-au făcut dosarele pentru ajutor de la stat. Restul plătesc taxe și impozite și nu vor scutiri. Pe bune??? Există cineva pe lumea asta care își dorește să plătească impozite dacă există posibilitatea legală să nu o facă???
Una peste alta, Justiția este acum pe fir, urmând să se dea o decizie în acest sens și să se facă dreptate.

Filaj la dosar
În timpul conferinței care avea tema impozitele din Parcul Industrial Ploiești doamna Dolniceanu a făcut referiri la un subiect neanunțat: un funcționar SPFL, a accesat ilegal datele mai multor afaceriști, politicieni și jurnaliști. Și pe ale mele, a confirmat doamna Dolniceanu. Ăsta subiect pentru cei prezenți, nu PIP și SPFL. Mișto, mi-a plăcut asta! Șmecherie!
Și de aici fac introducerea la paranoia din oraș. Nu înainte de a spune că mă bucur că sunt și în atenția Serviciului Finanțe Locale, ca să nu se simtă singure celelalte ”Servicii”.

Paranoia
În orașul Ploiești sunt mulți pușcăriabili, așa cum aminteam anterior, din mai toate mediile. Cei în top cu morcovul unde trebuie sunt politicienii, încă de când Parchetul Curții de Apel a devenit sperietoarea evazioniștilor iar DNA a continuat seria de ”babardeli aplicate” și arestările de rigoare. Știe toată lumea și că SRI contribuie la greu la aceste dosare, ceea ce i-a făcut pe pușcăriabili, de la amatorii care iau câteva mii de euro șpagă până la profesioniștii în funcții, care joacă pe sume mai mari, să o ia razna la propriu: pastile, insomnii, vorbesc singuri, paranoia.
Ceea ce, vă fac o mărturisire sinceră, mă distrează teribil. E atât de ușor să-ți dai seama de vreun amator sau profesionist, după câteva semne, la vedere: nu prea stă cu telefonul la el, tremură tot timpul, e nedormit, urăște gluma aia cu bătutul în ușă la șase dimineața, m-ar ucide când fac glumele mele proaste cu globul de cristal care anunță arestări, tresare când aude cuvinte gen Curtea de Apel, DNA, SRI, Negulescu, îl ia leșinul când vede mașini multe la Parchete sau DNA, etc.
Oricum, pușcăriabilii ar trebui să se calmeze. Nu de alta, dar oricum le vine rândul.
A fost o zi grea, azi!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here