DISTRIBUIȚI
cristi toader

Observatorulph.ro a intrat în posesia unor documente oficiale, emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), care demonstrează că directorul Poliţiei Locale Ploieşti, Cristinel Toader, ocupă ilegal funcţia de aproape doi ani. Potrivit legii, acesta trebuia să urmeze cursuri de pregătire profesională în primul an de la instalarea în funcţie, recunoscute de MAI, lucru care nu s-a întâmplat nici până în prezent! Mai mult, conducerea Primăriei Ploieşti a fost informată de către ANFP că directorul Poliţiei Locale Ploieşti ocupă ilegal funcţia, însă actuala administraţie nu a făcut niciun demers pentru intrarea în legalitate. 

După ce stopinfractori.ro a publicat pe 9 octombrie 2014 articolul Cristinel Toader, ilegal pe funcţia de şef al Poliţiei Locale?! – EXCLUSIV, observatorulph.ro a solicitat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informaţii oficiale despre situaţia lui Toader. Agenţia, aflată sub tutela Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a demarat o anchetă. Astfel, la trei luni de la solicitare, observatorulph.ro a intrat în posesia unor documente oficiale, emise atât de ANFP, cât şi de MAI, care confirmă faptul că, din 2013, Toader ocupă ilegal funcţia de director al Poliţiei Locale Ploieşti.

Toader trebuia să urmeze cursuri recunoscute de MAI
Potrivit Legii 155/2010, poliţiştii locali sunt obligaţi ca, în termen de un an, să urmeze un program de formare iniţială organizat într-o instituţie de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cităm din legea menţionată mai sus: ”După numirea în funcţie, poliţiştii locali care au atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi cei cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere, selecţionaţi ulterior operaţionalizării structurilor poliţiei locale sunt obligaţi ca, în termen de un an, să urmeze un program de formare iniţială organizat într-o instituţie de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Aşadar, Cristinel Toader, numit în funcţie de primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu în data de 13 august 2012, trebuia să facă aceste cursuri pentru a rămâne în funcţie până în vara anului 2013.
Directorul Poliţiei Locale Ploieşti a absolvit un curs nerecunoscut de Ministerul de Interne!
Ce-a făcut, în schimb, Toader? Potrivit documentului din finalul articolului, transmis redacţiei noastre de către ANFP, Toader a absolvit un program postuniversitar al Colegiului Naţional de Informaţii în domeniul Ştiinţelor Militare, Informaţii şi Ordine Publică. 
Sună frumos, numai că, potrivit adresei Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, transmisă la solicitarea ANFP, aceste cursuri nu sunt recunoscute, lucru comunicat şi lui Cristinel Toader încă din 2013!

raspuns2

 

Primăria Ploieşti a fost informată de ANFP cu privire la situaţia lui Toader!
Cum din 2012 până în prezent, Toader nu a făcut dovada absolvirii unor cursuri recunoscute de MAI, acesta a ocupat din 2013 şi până în prezent ilegal această funcţie.
Acest lucru a fost transmis şi Primăriei Ploieşti de către ANFP, prin adresa nr. 4233/46365/53188/2015, aşa cum rezultă din documentul de mai jos!

raspuns1

Primarul Bădescu, care s-a declarat mulţumit de activitatea lui Toader, este obligat de lege să-l demită 
Potrivit aceluiaşi document, ANFP a solicitat conducerii Primăriei să aplice prevederile Legii Poliţiei Locale 155/2010, articolul 18, aliniatul 6, adică: „politistul local nu a absolvit programul de formare initiala, acesta este eliberat din functia publica”.
Primarul Ploieştiului se află în situaţia neplăcută de a-l demite pe directorul considerat unul dintre cei mai apropiaţi prieteni şi de care s-a declarat mulţumit la finalul anului trecut. Iată cum a răspuns Bădescu zvonurilor din presa locală privind înlocuirea din funcţie a mai multor directori, inclusiv a lui Toader. 
„Nu exista motive pentru a fi demis cineva. Multi oameni interesati  isi doresc ca respectivii directori sa fie inlocuiti, insa eu apreciez rezultatele respectivelor institutii si societati comerciale ca fiind pozitive. Din nefericire, constat ca sunt avansate scenarii neadevarate in toate domeniile, inclusiv in administratia publica locala”, a afirmat Badescu pentru phon.ro în 18 decembrie 2014.
Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere lui Cristinel Toader prin intermediul bieroului de presă a instituţiei pe care o conduce din 2012.
Răspunsul ANFP transmis redacţiei observatorulph.ro privind situaţia directorului Poliţiei Locale Ploieşti.

raspuns3

sursa: observatorulph.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here