DISTRIBUIȚI
stavri

Astăzi, Tribunalul Prahova a decis ca polițistul Dorian Doman să facă arest la domiciliu. Asta după ce inițial, Doman primise mandat de arestare preventivă. Vorbim de un individ arestat pentru șantaj și cămătărie, care în graba de a pune mâna pe banii victimei n-a avut un minim de bun simț, măcar să se dezbrace de uniforma Poliției. A fost prins în flagrant, un alt detaliu important.
În dosar sunt precizate și mai multe amenințări cu acte de violență pe care Doman i le adresa victimei-denunțător. Înalt, impunător, cu relații și reprezentând legea în stradă, Doman părea un tip dur. Sensibil totuși, pentru că a leșinat după ce procurorul Mircea Negulescu l-a audiat. La ora la care scriu aceste rânduri, Doman este acasă, probabil citește pe internet știrile despre el. 
Judecătorii au decis, ei aplică legea și cuvântul lor este sfânt. Moral însă, nu este corect față de alți respectabili cămătari care, acuzați de fapte similare cu ale lui Doman, au înfundat pușcăriile. Manix zis Mexicanul sau Aurică Pumn de Fier, de exemplu.
Judecata opiniei publice nu primează dar este mai dură. Poliția a primit o palmă. Nu ar fi prima. Din păcate, imaginea polițistului din stradă este puternic zdruncinată. Cei din stradă, în opinia mea mult mai respectați prin prisma faptului că sunt în linia întâi, adică baza Poliției. Viorel Dosaru, actualul șef al Poliției Prahova, îmi spunea într-un interviu dat acum vreo 5-6 ani când era șef la Poliția Ploiești că laudele nu le merită neapărat șefii ci polițiștii din stradă, cei care sunt la datorie indiferent de vreme, stare fizică sau psihică, în contact permanent cu cetățeanul.
În imaginea lor s-a răhățit ”polițistul-cămătar-șantajist” Doman. Rahatul va sta o vreme acolo. Urât!
Totuși, să ținem cont de un aspect foarte important. Cămătarul șantajist nu este vreun debusolat tembel ci un produs al sistemului. Fără sprijin (puteți citi ”complicitate”) nu putea să ajungă în halul ăsta. Dacă vor ajunge în pușcărie, mă rog, arest la domiciliu, ofițerii superiori care ori l-au sprijinit pe Doman ori au primit bani din combinațiile acestuia, atunci rahatul va ajunge exact unde trebuie: din stradă, în birouri. 
Cine sunt acoliții lui Doman? Mai mulți, vreo trei îi știu eu. Toți cu funcții de conducere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here