DISTRIBUIȚI
catuse-1

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională ai cărei membrii sunt bănuiţi că ar fi recrutat şi exploatat sexual mai multe minore şi tinere. Trei persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate.

La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat, transportat şi primit mai multe minore şi tinere în scopul exploatării sexuale, înlesnirii prostituţiei şi obţinerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi asigurat protecţia victimelor, găsindu-le clienţi şi transportându-le în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse la audieri 7 persoane bănuite în cauză.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 3 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 17 decembrie a.c., Tribunalul Constanţa a dispus faţă de acestea măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Constanţa şi al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here