DISTRIBUIȚI
56d7d7d9682ccf4c039912b2

Ministerul Apărării Naţionale își prezintă astăzi bilanţul activităţii pe 2015. La şedinţa de bilanţ vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o alocuțiune, că la fel ca toți românii, are deplină încredere în Armată, în profesionalismul și devotamentul ei.

Președintele a schițat obiectivele militare ale României pentru 2016 și a menționat în context necesitatea unei flote internaționale la Marea Neagră. Președintele vrea ca România să inițieze demersurile de constituire a acestei grupări navale multinaționale. 

„România susține întărirea rolului Alianţei Nord Atlantice în domeniul apărării colective şi acordarea unei atenţii sporite atât provocărilor de pe flancul estic, în mod deosebit din regiunea Mării Negre, cât şi celor de pe flancul sudic. Valenţele strategice ale zonei Mării Negre pentru NATO vor trebui reafirmate şi concretizate prin iniţierea demersurilor de constituire a unei grupări navale multinaţionale”, a spus președintele.

De asemenea, a subliniat șeful statului, prezenţa aliată pe teritoriul naţional va trebui întărită prin operaţionalizarea şi funcţionarea optimă a structurilor aliate de comandă şi control, respectiv Unitatea NATO de Integrare a Forţelor şi Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est, cele două centre NATO înființate anul trecut în România.

Continuarea AICI.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here