DISTRIBUIȚI
retinut 26085500

Un bărbat, pe numele căruia autorităţile austriece au emis un mandat european de arestare pentru furturi din buzunare, a fost depistat de poliţiştii din Neamț, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 21 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Piatra Neamț, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile austriece au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea a 24 de furturi din buzunare, pe teritoriul Austriei, în perioada februarie –martie 2016.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Bacău, în vederea luării măsurilor legale, pentru predarea către autorităţile austriece.

Până la definitivarea procedurilor de predare, bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here