DISTRIBUIȚI
stavri

După ce subiectul Stop Infractori privind neînțelegerile dintre mai mulți investitori din Parcul Industrial Ploiești (PIP) și Serviciul Public de Finanțe Locale (SPFL) a dus la o conferință de presă ținută de directorul SPFL Simona Dolniceanu, cum era de așteptat, aparatul de propagandă a trecut la treabă. În cel mai amatoresc stil posibil, ca să nu zic odios sau scârbos, un purtător de legitimație de presă aservit trup și suflet conducerii Ploieștiului a trecut la atac. Deși cei care m-au sunat erau pur și simplu oripilați de modul în care se poate mânca rahat la TV, mie mi s-a părut comic și în același timp…jenant!
Și asta pentru că moderatorul emisiunii lătra cu spume la gură încercând să demonteze cele scrise în articolele Stop Infractori în timp ce doamna Dolniceanu, invitată în studio, era de fapt moderator TV încercând să fie imparțială și să aducă argumente în sprijinul afirmațiilor sale.
Cei care nu cunosc subiectul cu neînțelegerile dintre mai mulți investitori din PIP și SPFL se pot documenta accesând linkurile de mai jos.
LINK 1
LINK 2
LINK 3
În cadrul emisiunii precizate anterior, moderatorul a afirmat (de vreo patru ori l-am auzit eu) în fața puținului său public faptul că nu crede că există o petiție semnată de mai mulți investitori ai PIP în 2014, care amenințau că se vor muta dacă neînțelegerile cu SPFL nu se vor rezolva, dar și dacă această petiție există ea este semnată de mici firme, nu de mari companii. Acum, ca exercițiu, citiți cu atenție textul petiției din LINKUL 1 de mai sus, apoi uitați-vă pe fotografiile de la sfârșitul articolului unde veți vedea petiția, cu același text ca în articol, cu număr de înregistrare de la SPFL și semnăturile investitorilor. Și uitați-vă și la ”micile firme” care o semnează.
Ceea ce înseamnă că, într-adevăr, mii de locuri de muncă au fost puse în pericol!

Simplificând lucrurile, instanța de judecată va decide cine are dreptate: investitorii care invocă articolul 20 din Legea 186/2013 sau SPFL care invocă Ordinul 2980/2013, privind aprobarea condițiilor de acordare a măsurilor de sprijin pentru investițiile realizate în parcurile industriale. 
O singură observație ar mai fi de făcut. Ordinul 2980/2013 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 octombrie 2013. Logic, potrivit punctului de vedere scris al SPFL trimis ca urmare a articolelor Stop Infractori dar și spuselor directorului Simona Dolniceanu, firmele din Parcul Industrial Ploiești nu pot primi scutire de impozit în baza Legii 186/2013, publicată în Monitorul Oficial pe 11 iulie 2013, decât până la apariția acestui Ordin. Adică doar perioada iulie 2013 – octombrie 2013. Ce părere veți însă după ce vă veți uita pe ultima fotografie din acest articol, după fotografiile cu petițiile, și veți constata că … se poate. SPFL a scutit o firmă (cel puțin de una știm noi) din PIP din august 2013 până în decembrie 2013, în baza Legii 186/2013, deși așa cum am precizat anterior, Ordinul 2980/2013 intra în vigoare la 1 octombrie 2013. Documentul e oficial și aparține SPFL.
Acestea, precum și alte documente oficiale, sunt dovezi care au stat la baza articolelor scrise de Stop Infractori. Mulțumesc pentru atenție băieților din aparatul de propagandă, care, în opinia mea nu sunt proști deloc. Ăia care îi plătesc pentru deserviciile prestate sunt proști. Iar electoratul sancționează…

Iată petiția semnată de 26 de firme din Parcul Industrial Ploiești, în 2014.
petitie 1

petitie 2

petitie 3

petitie 4

petitie 5

petitie 6

Iată și scutirea de la taxe și impozite a SPFL în baza Legii 186/2013 deși în octombrie-decembrie 2013 era în vigoare Ordinul 2980.
foto 1 scutire impozite in baza legii 186

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here