DISTRIBUIȚI

Cum v-am obișnuit m-am infiltrat miercuri dimineață la ședința de Consiliu Județean Prahova unde trebuia să se aleagă președintele de ceje și vicepreședinții, adică mâinile drepte și stângi ale președintelui. Cum liberalii erau minoritari cu 15 bucăți de consilieri, PSD cu ALDE erau cu 20 de barosani pe cai mari. Din spate venea timid PMP-ul lui Traian Băsescu cu doi consilieruți județeni. Și pentru că în politică cea mai bună e o ciorbă caldă, iar cazanul pe foc era la PSD plus ALDE, unde să sară și PMP-ul dacă nu la sânul social democraților și new liberalilor. Ceea ce a și făcut-o. Că atunci când papi cozonac nu te întrebi de unde-s ouăle și făina. Important e gustul.

Foarte bine, politica e cum e, n-are rost să ne închipuim că brusc, tocmai în România vom avea parte de utopia cu politicieni cu conștiință și coloană vertebrală. Problema este că la început de campanie când Traian Băsescu a venit la Ploiești a trâmbițat sus și tare că membrii PMP care candidează sunt noul tip de politician, un fel de iPolitician. Buni la suflet, curați la inimă și cu niște principii așa de puternice încât Mahatma Gandhi se simte invidios. De-acolo de unde e el.

Numai că discursurile din campanie nu se potrivesc cu blaturile de după. Traian Băsescu e la București, iar noi suntem la Ploiești, Prahova. Nu știe șeful ce fac membrii lui în teritoriu. Ce mai e un mariaj între PMP (condus de un fost președinte care și-a dat K1 cu PSD-ul) și social democrați? Important e ca să fie iubire, că unde dragoste nu e, nimic nu e.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here