DISTRIBUIȚI

Până la urmă i-au tăiat panglica noului parc. Aplauze frenetice prelungi, a opta minune a județului (după giratoriul suspendat) s-a făcut la Ploiești. Ura, de trei ori ura. Normal că hibele au început să apară. Și cum să nu apară dacă în urbea asta prăfuită inaugurăm construcții cu utilajele lângă, care nici n-au apucat să-și răcească motoarele.

Să dăm rapid la lopeți că-i campanie și musai trebuie inaugurat câte ceva. Și din imagini și din părerile ziariștilor, mă întreb, pe ce s-au cheltuit milioanele alea? S-a luat un câmp și s-au trântit niște construcții, un lac, o scenă, niște alei. Nu mai punem la socoteală că e la mama naibii și dacă n-ai mașină/ bicicletă/picioare rezistente, n-ai cum să ajungi acolo.  Ok, ajungi cumva. Umbră ai doar dacă ți-ai adus umbrela de soare. Apă de băut doar dacă ai cumpărat de la buticul de lângă Gara de Vest. Singura verdeață e dată de iarbă, că la capitolul copaci încă suntem la nivelul de bonsai.

Dacă se luau elevii de la Liceul de Artă și îi puneau să facă un proiect de parc, ieșea de 100 de ori mai frumos. Dar câinii latră, parcul există. Ne-am pricopsit cu el. E bine că peste 100 de ani strănepoții vor sta la umbra copacilor și vor zice: ce parc frumos avem! Noi cei din prezenți ne uităm la poze cu parcuri din alte părți și ne resemnăm.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here